Hvordan kom ideen til XBlock byggeklodser?
Starten på ideen til XBlock byggeklodser
Oliver Erritzøe, en ung mand på bare 29 år arbejder til dagligt i en børnehave. Børnehavens bedste legetøj er de grønne mælkekasser, de har ca. 200 kasser som de bruger flittigt hver dag.
Oliver synes dog der er flere problemer med mælkekasserne, de er ikke godkendt som legetøj, de er faktisk ”stjålet” fra Arla men en væsentlig ting er, at de faktisk ikke er supergode at bygge med.
De kan kun stables og vælter let. Alligevel er det børnehavens bedste legetøj.
Hvad kunne man gøre? Kunne man ikke lave en rigtig byggeklods som var godkendt, og som man kunne bygge fantastiske ting med? Han tænker meget over det, men ved ikke rigtig hvordan man kommer i gang.
Oliver er også fodboldtræner for et lilleputhold. En af drengens fædre har en masse erfaring omkring det med at starte ting op, så ved en fodboldtrænings aften kontakter han Pascal Laraignou og fortæller ham om ideen.
Var Block en unik ide?
Pascal synes ideen er sjov og spændende, men der måtte være en grund til, at det ikke allerede eksisterede. Det var for let og lige til var hans umiddelbare tanke.
Andre måtte have haft samme ide, så hvorfor var produktet der så ikke allerede. Pascal brugte lang tid på at finde ud af hvorfor det produkt mon ikke var der. Pascal kunne ikke finde svaret på det.
Pascal syntes, at de skulle arbejde videre på ideen. De satte sig ned og begyndte at designe en byggeklods. Der var mange forskellige løsninger. Pascal havde et godt værksted i sommerhuset og kunne bygge meget i træ, så han lavede prototyper i alle slags str. og designs. De blev studeret, testet, kasseret og re-designet og om igen.
En løsning de arbejdede på, var at lave en byggeklods som passede til præcis 10 mælkekartoner. Ideen var at mælkeproducenten skulle leverer mælk til børnehaverne i dem.
Mælkekasserne i børnehaverne er ikke den bedste ide.
Mælkekasser i børnehaven er ikke den bedste ide. Børnehaverne ”stjal” mælkekasserne fra mælkeproducenten og var ikke godkendt til legetøj. Hvorfor ikke bruge nogle kasser der var godkendte og som man kunne bygge rigtig med.
De præsenterede ideen for et konsulentfirma. Marketingsfolkene var vildt begejstret, fed reklame for mælkeproducenten. Produktionsfolkene sagde at det kunne de godt glemme.
Bare det at omlægge produktionen for at disse kasser skulle indgå i distributionen, ville langt overstige det udbytte som de kunne få markedsføringsmæssigt.
Så det var ikke vejen frem. Tilbage til tegnebordet og re-designe klodsen. Denne gang skulle det være en byggeklods og kun en byggeklods. Klodsen skulle ikke have andre funktioner.
Det endelig design af Xblock tager form
Det endelige design begynder at tage form efter nogle nye streger og flere prototyper. Oliver og Pascal var klar med den endelige byggeklods. Den bestod af en masse X’er på toppen og siderne. Den skulle passe sammen med en anden klods på flest mulige måder. Produktet kaldte de naturligvis XBlock.
En sjov lille detalje er at med 6 LEGO klodser, som kun kan sættes samme i top og bund, kan de sættes sammen på 915.103.765 måder.
En XBlock klods kan ikke kun kombineres på top og bund, men på alle seks sider. Kombinationsmulighederne er uendelige.
Udover klodsen designes to andre produkter, XBoard og XFix så er byggeklodskonceptet fuldendt.
De får beskyttet designet og de alternativer der er, så andre ikke stjæler deres ide.
Sådan kom ideen til XBlock byggeklodser.
Læs 2. del af opstarten af XBlock – klik her.
Læs 3. del af opstarten af XBlock – klik her.